دستکش جراحی آنتی ویروس و آزمایشات صورت گرفته روی آن

بروزرسانی 1403/03/31 زمان مطالعه 6 دقیقه

 

دستکش های جراحی جهت محافظت در مقابل عوامل بیماری ­زا

در این مقاله از سری مقالات معرفی و آموزش لوازم مصرفی سایت تجهیزات پزشکی سدان به بررسی آزمایش های صورت گرفته بر روی دستکش های آنتی ویروس نگاهی خواهیم انداخت.

کارگرانی که در بخش مراقبت‌های بهداشتی کار می‌کنند (HCW) با خطرات مربوط به عوامل بیماری‌زای خونی (BBI) از قبیل هپاتیت B (HB)، هپاتیتC (HC) و ویروس ایدز روبرو هستند. از طرف دیگر، کارکنان آلوده مستعد انتقال این آلودگی ها به بیماران هستند. دستکشهای سالم می‌توانند مانع BBI شوند، اما،امکان سوراخ شدن دستکش‌ها در حین جراحی نیز وجود دارد

یک بررسی در مورد مطالعات بر روی سوراخ شدن دستکش‌ها در طی عملهای جراحی مختلف و با توجه به استفاده‌کنندگان از دستکش، تعداد و محل عملهای جراحی، مدت زمان و نوع عمل جراحی، انجام شد. ما، نتایج مربوط به میزان سوراخ شدن دستکش در سال 1938 مقایسه کردیم. این نتایج از عمل‌های جراحی مختلف به دست آمدند که سوراخ شدگی هر دستکش از طریق پر کردن دستکش با 1 لیتر آب (مطابق با 1/455 DN) تست شد. نوع دستکشی که مورد آزمایش قرار گرفت از نوع لاتکس استریل ساخت شرکت Sempermedبود.

اکثر سوراخ شدگی‌ها مربوط به انگشت اشاره و انگشت شست (مربوط به دست غیر غالب-مثلا برای راست دست‌ها دستت چپ و برای چپ دست‌ها دست راست) بود. طول مدت عمل جراحی، نقش جراح (جراح اصلی) و نوع عمل جراحی بر میزان سوراخ شدگی تأثیر دارند.پوشیدن دو جفت دستکش، فن‌های آندوسکوپی و فن‌های بدون دخالت دست، احتمال تماس با خون را در طی عمل جراحی کاهش می‌دهند. سیستم‌های نشانگر می‌توانند سوراخ شدن دستکش ها را تشخیص دهند. به دلیل میزان بالای عمل جراحی که در این تحقیق مورد مطالعه قرارگرفته است، وضعیت دستکش در حین عمل جراحی باید بررسی شود (مثلاً از هر 30 دقیقه یک‌بار).

 دستکش های مقاوم در مقابل عبور ویروس برای کاهش خطرات مربوط به آلودگی ویروسی

سوراخ‌ شدن توسط سوزن و سایر اتفاقاتی که در حین عمل جراحی رخ می‌دهند ممکن است باعث آلودگی فردی، به ویژه آلودگی به هپاتیت C (HCV) و ویروس ایدز (HIV)؛ البته می‌توان با واکسیناسیون از هپاتیت Bپیشگیری کرد.

یک دستکش جراحی جدید تحت عنوان G-VIR توسعه پیدا کرده است که دارای مواد ضد آلودگی است. بیماری تب خال (HSV) به عنوان ویروس استاندارد در آزمایشات مربوط به توانایی ضد عفونی کنندگیِ دستکش ها در داخل و بیرون بدن، استفاده شد.

ویروس اسهال گاوی (BVDV) و ویروس نقص ایمنی گربه ها (FIV) به ترتیب به عنوان روش‌هایی برای HCV و HIV استفاده شده‌اند. برای انجام مطالعات آزمایشگاهی، یک سوزن آلوده از داخل دستکش عبور داده شد و سپس میزان ویروس باقیمانده سنجیده شد؛ برای مطالعات در داخل بدن، یک سوزن آلوده از داخل یک دستکش به داخل بدن حیوانات وارد شد.

علیرغم تغییراتی که در تغییرات در شمارش ویروس در این تکنیک وجود دارد، ارزیابی آماری نشان داد که آلودگی تکثیر پذیر بود و با کاهش میزان عبور ویروس از لایه ضدعفونی‌کننده، به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا می‌کند. در مورد BVDV، مقدار ویروس عبوری از دستکش آنتی ویروس در مقایسه با دستکش‌های کنترل (که فاقد ماده‌ی ضدعفونی‌کننده بودند) تا 82% کاهش یافت.

زمانی که تعداد پلاک‌ها به میزان رقت معمول رسید، تعداد متوسط دستکش‌های دارای ماده‌ی ضدعفونی‌کننده به‌طور متوسط تا بالای 10 برابر کاهش پیدا کرد. در آزمایشاتی که در آنها نسبت ظرف‌های دهلیزی (دستگاهی است که در جراحی قلب باز به دهلیز متصل می‌شود تا در زمانی که جراح مشغول جراحی داخل قلب است سبب بالا کشیدن خون بشود) آلوده شده با FIV اندازه گیری شد، نسبت مقادیر TCID (50) (که این دستکش بعنوان دستکش کنترل (همان شاهد) برای G-VIR بکار برده شد) بالاتر (و احتمالاً خیلی بالاتر) از 15 بود.

در مورد HSV، مقدار عبور ویروس از دستکش دارای ماده‌ی ضدعفونی‌کننده در مقایسه با دستکش‌ها کنترل، 81%کمتر بود؛ در مورد دستکش‌های دارای ماده‌ی ضدعفونی‌کننده تعداد متوسط ظرف‌های دهلیزی حدوداً 8 تا 9 برابر کاهش پیدا کرد. میزان کاهش آلودگی در آزمایشات مربوط به محیط داخلی بدن با FIVو HSV به ترتیب در گربه‌ها و موش‌ها، نسبت به آزمایشات در محیط آزمایشگاهی کمتر بود اما با این حال نشان دهنده‌ی تأثیر دستکش‌های دارای ماده‌ی ضدعفونی‌کننده بر روی کارایی دستکش‌ها بود.

جهت خرید دستکش آنتی ویروس می توانید به سایت دیگر ما، www.sedanmed.com مراجعه نمایید و یا با کارشناسان ما از طریق تلفن و تلگرام در تماس باشید.


  دستکش های جراحی جهت محافظت در مقابل عوامل بیماری ­زا در این مقاله از سری مقالات معرفی و آموزش لوازم مصرفی سایت تجهیزات پزشکی سدان به بررسی آزمایش